Hogyan készítsek weboldalt?

Többen kérdeztétek hogyan kell weboldalt készíteni. Ma már nagyon sok lehetőség van rá hogy tanulás nélkül elkészítsd álmaid weboldalát.Van többfajta weboldal fata a legfontosabbak a HTML,PHP,ASPX ... Ha ezeket enm értenéd nyugodj meg mert elmagyarázom.

Nos most el kell döntened hogy szeretnéd-e saját kézzel (1) akarod megirni a weboldalt vagy egy programot (2) vagy weboldalt (3) használnál segítségül. 

 

1. Saját kézzel akarom megírni a weboldalt

Nos a kezdőknek ajánlom először is a HTML -t ami szerintem a legegyszerűbb a többi sok közül. Először is megkell értened az alap jelentéseket például találkozhattál már ezekkel:

<b> SZÖVEG <b>        *Ezzel félkövérbe teheted az adott szöveget   MINTA: SZÖVEG

<i> SZÖVEG <i>           *Ezzel féldőltre tudod alitani a szöveget         MINTA: SZÖVEG

<u> SZÖVEG <u>         *Ezzel alá húzott szöveget kapsz                 MINTA: SZÖVEG

Biztos felmerült benned hogy hogy tudom ezeket kombinálni?

Ha azt szeretnéd hogy legyen félkövér és féldőlt akkor:

<b> <i> HELLO <i> <b>   MINTA:  HELLO

Mindig az a lényeg hogy összekombinálod a dolgokat. Ezzel picit szórakozz el.

 

Természetesen biztos lenne oylan hogy egy adott szöveget más színűre szeretnél akkor erre van 2 lehetőség. Az adott színeket egy bizonyos színtábla határozza meg ezt enm kell fejből tudni hisz nehéz megtanulni https://www.freeweb.hu/dusza/web/css1_eml/szintablazat.htm

 

 

Első fajta:

<font color="#ffffff">SZÖVEG</font>   MINTA: SZÖVEG

 

Második fajta:

<span style="color: rgb(51, 51, 51);">SZÖVEG</span> MINTA: SZÖVEG

 

Ennek persze van több fajta változata is én csak a legegyszerűbbet mutattam be.

Még 2 dolgot mutatok most meg hogyan kell képet illetve hivatkozást csinálni. Elsőként a kép beillesztést akarom megmutatni. Biztosan van olyan hogy kedvenc sztárod vagy csak szimpla képet akarsz beilleszteni a weboldaladra ezzel könnyedén megtudod csinálni.

 

<img src="https://1.bp.blogspot.com/_oyCnVFLpIww/TRFGV7_4Q8I/AAAAAAAAACc/yFnh5rJgwrU/s1600/pencil.jpg">
 
MINTA:
 

mindig a  <img src="IDE JÖN A KÉP CíME"> !!!

 

És már csak a hivatkozás avagy link adása maradt hátra. Ez oyan dolog mint példa te erre a szövegre "KUTYA" teszel egy linket ami azt jelenti hogyha a kutya szóra ráklikkelnek akkor egy előre megadott kutyás weboldalt nyisson meg. Ezt akarom most megmutatni hogyan működik. 

<a href="https://kutya.com">KUTYA</a>   MINTA: KUTYA

 

A weboldalt lehet irni .txt ben de akkor .html végződéssel kell elmentened.

Ezzel elmondtam tényleg az alapokat de érdemes oyan programot ahsználni amivel ah megcsinálod egyszerűen például a képméretezést vagy egyébb dolgot hogy megtudd nézni annak a forráskódját. Ezért ajánlom figyelmedbe ezt a maygar programot a neve NVU (töltsd le innen) mert ezzel nagyon egyszerűen tudsz weboldalt készíteni avagy könyen tudsz gyakorolni. Ha kérdésed van a Kérdésed van? menüpontban azt ird meg és én segitek avagy válaszolok kérdésedre.

 

 

 

2-3. Programmal akarom megírni a weboldalamat avagy weboldalon akarom csinálni az oldalam.

 Ha már keresgétél neten weboldal készítőket akkor tudod miről beszélek példa: web editor,weboldal készítő.. Akkor elég sok programot találsz amivel egyszerűen tudsz weboldalakat készíteni. Én nem akarok konkrét weboldal programokat adni inkább ez ilyen bevezető róluk. Mindig magadnak kel kipróbálni a programokat hogy neked mennyire tetsik egyedül az NVU html editor emlitem meg keressetek rá. Ez egy nagyon egyszerűen kezelhető weboldal készítő.

Itt még kiszeretnék térni a PHP Fusion és Joomla vagy akár Wordpress weboldal rendszerhez. Ezek egy haladó embernek nem okoznak fejtörést egyszerűen lehet weboldalt csinálni vele. Az oldalon találhatsz még témákat ezekre a rendszerekre.

Vagy vannak az olyan oldalak mint mlap.hu lapunk.hu vagy akár webnode.com ezekkel egyszerűen tanulás nélkül lehet gyorsan weboldalt csinálni akár 5-10 perc alatt profi weboldalt tudsz csinálni. Persze ezeknek az ingyenes szolgáltatásoknak hátrányuk van hogy teleteszik hirdetéssel a weboldalt de természetesen ha fizetsz azért hogy ne legyen hirdetés akkor nem lesz.

Hogyha meg tényleg nem akrsz fáradozni akkor keress fel egy weboldal készítőt és ő emgcsinálja nked bizonyos összegért a weboldalt. Ha szeretnél weboladlt én si tudok segiteni szóval csak bátran keress fel. Köszönöm